flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський суд наклав арешт на 24 земельні ділянки держпідприємтсва

21 жовтня 2021, 08:42

Київський районний суд м.Одеси за клопотанням Одеської обласної прокуратури наклав арешт на 24 земельні ділянки, загальною площею близько 87 га, які намагалися вивести з користування держпідприємства.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на лист прокуратури, спрямоване Таїровського сільському голові.

Арешт накладено у рамках розслідування кримінального провадження у ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, за фактом дій посадовців обласного Держгеокадастру і Таїровської сільради в інтересах третіх осіб.

Земля належить держпідприємству Дослідне господарство Таїровське, яке перебуває в підпорядкуванні Інституту виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова Національної академії аграрних наук України. Землю використовують для аграрних досліджень і селекції рослин.

Незважаючи на те, що земля належить до категорії "особливо цінних", відчуження якої можливо лише за погодженням з Верховною радою, її незаконно роздрібнили на більш дрібні ділянки, спішно передаючи таким собі громадянам із зазначенням цільового призначення "для ведення особистого селянського господарства".

На сьогоднішній день всі дії з зазначеними ділянками заборонені судом. Прокуратура продовжує розслідування.

Джерело:Конструктив News