flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В територіальному управлінні ДСА України в Одеській області обговорювали альтернативні засоби комунікації з судом, нові можливості підсистеми «Електронний суд»

14 вересня 2020, 08:56

      В п’ятницю 11 вересня в приміщенні територіального управління відбулась робоча зустріч у форматі круглого столу на тему: «Альтернативні засоби комунікації з судом. Нові можливості підсистеми «Електронний суд».

      В заході взяли участь керівники апаратів місцевих спеціалізованих та апеляційних судів Одеської області, заступник голови Ради адвокатів Одеської області Олена Джабурія та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина.

    Під час заходу обговорювались альтернативні механізми направлення судової кореспонденції та способи їх реалізації в судовій системі. Досліджені актуальні питання використання підсистеми "Електронний суд", можливі шляхи її вдосконалення, визначено подальші сумісні дії задля ефективності використання електронного документообігу.

Довідково:Через Електронний суд зареєстрований користувач може звертатись до всіх місцевих та апеляційних судів. Між учасниками судового процесу налаштовано обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів).

Учасники судового процесу можуть онлайн подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо). Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилаються до електронного кабінету автора в автоматичному режимі. Також можливо сплатити судовий збір онлайн.