flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі провели тренінг з питань готовності до надзвичайних ситуацій та забезпечення безперервної діяльності суду для керівників апаратів місцевих загальних судів Одеської області

04 березня 2020, 16:55

     Відкрили тренінг вступним словом начальник територіального управління ДСА України в Одеській області Тарас Лукаш, голова Південно-західного апеляційного господарського суду Наталія Богацька, менеджер Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади Наталія Городецька та координатор з питань гендерної політики та судового адміністрування українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Людмила Чернявська.

     В якості тренерів виступили заступник начальника ТУ ДСА України в Львівській області Марія Коник та керівник апарату Галицького районного суду міста Львова Олена Рут. В ході проведення навчання було зосереджено увагу слухачів на питаннях: планування дій з реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації та забезпечення безперервної діяльності суду, порядку дій і засобів безпеки та аналізу факторів загрози і рівнів вразливості.

     Також на заході був присутній начальник територіального управління  Служби судової охорони в Одеській області Петро Талпа, який окреслив роль Служби судової охорони в забезпеченні готовності суду до надзвичайних ситуацій. Представниками ГУ ДСНС України в Одеській області та Червоного Хреста було детально роз’яснено як діяти працівникам суду під час озброєного нападу та під час пожежі, а також щодо надання першої долікарської допомоги та інші питання.

Учасники тренінгу не тільки підвищили рівень теоретичних знань, але й відпрацювали практичні навички шляхом обговорення представлених тем у малих групах та виконання структурних вправ та ситуативних завдань.
Слід наголосити на важливості проведення даного заходу, адже саме вміння запобігти, координувати, а головне знати на практиці як правильно діяти та реагувати на будь-яке порушення нормальних умов роботи суду є не чим іншим як обов’язком та необхідністю.

 

 

Довідково: Українсько-канадський Проект Підтримки судової реформи (SJRP) фінансується Урядом Канади через Міністерство міжнародних справ, метою якого є підсилення незалежності судової системи в Україні)