flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі відбулось засідання робочої групи з питань вдосконалення процесу залучення громадян в якості присяжних до відправлення правосуддя.

06 вересня 2019, 16:12

      За підтримки Програми USASD «Нове правосуддя» у співпраці з Державною судовою адміністрацією України, 06 вересня 2019 року проходить засідання робочої групи з питань вдосконалення процесу залучення громадян в якості присяжних до відправлення правосуддя.

    Учасники зустрічі серед яких члени робочої групи, судді, експерти обговорити стан справ і досягнутий прогрес, а також питання щодо:

- продовження інформаційної кампанії із популяризації інституту присяжних серед населення;

- стану забезпечення прав та гарантій присяжних;

- обсягу та змісту необхідних змін до чинного законодавства для ефективного функціонування суду присяжних.

Також спланували впровадження пілотного проекту по використанню суддями у роботі з присяжними тематичних питань та формат забезпечення безсторонності присяжних в процесі ухвалення  рішень;

Визначитися з наступними кроками у діяльності Робочої групи по вдосконаленню процесу залучення громадян  в якості присяжних до відправлення правосуддя.

Також в рамках роботи учасники відвідали Приморський районний суд м. Одеси де ознайомляться із досвідом суду по організації перебування та роботи присяжних в суді (забезпечення окремою кімнатою, змісту інформаційних матеріалів про права та обов’язки присяжних).