flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався прийом документів до Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого»

16 червня 2011, 17:06

Розпочався прийом документів до Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» на денну форму навчання за рахунок коштів Державного бюджету України за направленням Державної судової адміністрації України.

            Кандидатам, які відповідають вимогам, передбаченим Правилами прийому до Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» на 2011 рік, для участі в професійному відборі начальник територіального управління Державної судової адміністрації України видає рекомендації. Рекомендація містить відомості щодо рівня професійної спрямованості кандидата на роботу в судових органах, розуміння специфіки майбутньої роботи, що визначається під час співбесіди з кандидатом.

            До територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області для видачі направлення Державною судовою адміністрацією України до 25 червня 2011 року подаються такі документи: письмова заява кандидата про видачу направлення в довільній формі, в якій кандидатом зазначається про ознайомлення з обов’язком відпрацювати після закінчення навчання в судових органах не менше трьох років; копія паспорту, копія сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти з кількістю балів не нижче 125 з предметів, що визначені правилами прийому до Університету; копії грамот, нагород, похвальних листів, інших заохочувальних відзнак, що підтверджують участь у відповідних профільних конкурсах.

            При наявності осіб, які відповідають зазначеним вимогам та виявили бажання навчатись на денній формі в Інституті підготовки професійних суддів, просимо до 25 червня 2011 року звертатись до відділу кадрової, претензійно-позовної роботи та організації роботи служби судових розпорядників територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області для оформлення документів щодо видачі направлення Державною судовою адміністрацією України.

            Професійний відбір здійснюється Державною судовою адміністрацією України на підставі плану прийому – добору абітурієнтів у 2011 році.

            Критеріями професійного відбору у 2011 році є:

            успішність навчання як сума середнього балу документа про повну загальну середню освіту та сума балів сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти;

            участь у профільних конкурсах, підтвердження копіями грамот, нагород, похвальних листів, інших заохочувальних відзнак.

            За результатами відбору абітурієнту видається договір – направлення Державної судової адміністрації України, для участі у конкурсному відборі для зарахування на навчання до Університету.

            Зазначаємо, що більш детальну інформацію щодо умов вступу до Університету можна отримати на сайті http://jur-.kh.ua/.

            Також звертаємо увагу, що загальні умови прийому до вищих навчальних закладів визначені наказом Міністерства освіти і науки України від 19 жовтня 2010 року № 961 «Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України».

            Водночас повідомляємо, що на виконання вимог статті 56 Закону України «Про вищу освіту», із студентами Університету, які вступили на навчання за направленнями Державної судової адміністрації України, укладаються тристоронні угоди про підготовку фахівців за державним замовленням.