flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

30 липня 2019 року в Одеському правовому клубі «PRAVOKATOR», обговорювали шляхи доступу до медіації серед вразливих груп населення.

31 липня 2019, 11:26

     Зустріч проходила за участю представників системи безоплатної правової допомоги, територіального управління ДСА України в Одеській області, громадських центрів правосуддя в Одеській області, міської комунальної установи «Правова допомога», Головного територіального управління юстиції в Одеській області та медіаторів.

    На зустрічі йшлося про необхідність популяризувати у суспільстві саме поняття медіації як альтернативного способу вирішення конфліктів, її суть та переваги. Здійснювати цей напрямок планується системою БПД, представниками суддівського корпусу, нотаріальних контор, громадських організацій та іншими провайдерами безоплатної первинної правової допомоги.

    Зазначений захід відбувся в межах проекту «Забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах» за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.

Довідково: Медіація – це метод вирішення спорів із залученням посередника (медіатора), який допомагає проаналізувати конфліктну ситуацію так, щоб зацікавлені сторони самостійно змогли обрати варіант рішення, який задовольняв би інтереси та потреби всіх учасників конфлікту. На відміну від формального судового процесу, під час медіації сторони доходять згоди самостійно.