flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школярі знову потрапили до суду.

17 квітня 2019, 14:35

      Міжвідомчим комітетом Одеської області за сприяння українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, в Київському районному суді м. Одеси, 16.04.2019 року була проведена правопросвітницька гра у формі імпровізованого суду для школярів 1 гімназії.

      Дітей поділили на 3 команди - «Судді», «Захист» та «Обвинувачення». Організатори заходу змоделювали розгляд в судовому засіданні справи про адміністративне правопорушення. Школярам допомагали судді Київського районного суду м. Одеси та учасники Міжвідомчого комітету правосуддя Одеської області.

     Підлітки розглядали справу, дискутували, подавали докази, тобто, мали змогу відчути себе справжніми учасниками судового процесу. Дітям ще раз нагадали, що вживати тютюнові вироби та алкогольні напої не тільки шкідливо для здоров’я, але ще й незаконно.

    Після цього школярам провели екскурсію в приміщенні суду та показали, як виглядає весь процес з середини.

Довідково:в рамках Проекту створені та функціонують:

  • Регіональний комітет з судових комунікацій (суди);
  • Міжвіжомчий комітет системи правосуддя (суди та представники системи правосуддя);
  • Комітет зв’язків судів зі ЗМІ (суди та представники ЗМІ).

«Міжвідомчий  комітет системи правосуддя Одеського регіону», - реалізовує практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя в Одеському регіоні.