flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В четвер 21 березня 2019 року учасниками Міжвідомчого комітету правосуддя Одеської області для школярів гімназії №2 проведено правопросвітницький захід.

22 березня 2019, 12:21

    Так, у приміщенні Приморського районного суду м.Одеси, школярі гімназії №2 взяли участь у цікавому заході – правопросвітницькій грі у формі імпровізованого суду на тему «Незаконний продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

    Захід організовано учасниками Міжвідомчого комітету правосуддя Одеської області за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.

    Учасники Міжвідомчого комітету ще у жовтні цього року прийняли рішення розробити єдиний навчальний курс для проведення спільних з представниками системи безоплатної правової допомоги, поліції, прокуратури, адвокатури, судів, просвітницьких заходів для молоді.

Першим для дітей стала гра у формі імпровізованого суду, який відбувся у залі судових засідань Приморського районного суду. Це дало можливість дітям повністю ознайомитися із роботою юристів, які працюють у судовій системі, та «поринути» у світ цих професій.

Діти досконально проаналізували кейс: ознайомилися з правилами продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, нормативними актами, які це регулюють, та напрацювали алгоритм поведінки в ситуації, яка розглядалася.