flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ТУ ДСА України в Одеській області відбулась робоча зустріч з представником Регіонального представництва Консультативної місії Європейського союзу в м. Одеса

21 листопада 2018, 12:10

     В територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Одеській області 21 листопада 2018 року в рамках обміну досвідом роботи міжнародних інституцій, відбулась  робоча зустріч з радником, тренером з питань верховенства права Регіонального представництва Консультативної місії Європейського союзу в м. Одеса (далі Місія) – Саймоном Ван Дер Шенком.

     В ході зустрічі були обговорені питання, що стосуються безпеки суддів під час судового процесу. Зокрема Саймон Ван Дер Шенк розповів про розробку інструкції щодо забезпечення безпеки під час розгляду кримінальних справ. Було запропоновано проводити спільні обговорення проблемних питань з представниками суддівського корпусу, Національної гвардії України та Національної поліції.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю в рамках роботи Місії в цьому напрямку.

Довідково: Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України. 

КМЄС не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.