flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі проходить виїздне засідання Ради суддів України

17 вересня 2018, 17:18

17 вересня 2018 року в Одесі проходить чергове виїзне засідання Ради суддів України.

Розпочинаючи засідання Ради суддів України Голова Олег Ткачук поінформував присутніх про стан здійснення судочинства в регіоні. Зокрема, очільник органу суддівського самоврядування акцентував увагу на тому факті, що в 7 судах Одещини відсутні голови судів, один суд не здійснює судочинство, а в 11 судах регіону працює тільки один суддя.

На засіданні присутні 27 членів Ради суддів України, що означає наявність кворуму для прийняття рішень. Запрошені також Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, начальники територіальних управлінь ДСА України в Одеській області та міста Києва, голови судів та судді Одещини.

Члени Ради суддів проголосували за 13 питань порядку денного:

  1. Про заохочення. Доповідач: член Ради суддів України Людмила Дьомич.
  2. Звернення до Вищої ради правосуддя щодо внесення змін до статті 56 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" в частині заохочення суддів та пункту 23 Розділу ХІІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про судоустрій і статус суддів". Доповідач: заступник Голови Ради суддів України Вадим Бутенко.
  3. Про виконання зборами суддів усіх судів України рішення Ради суддів України від 13 серпня 2018 року № 45 "Щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення дотримання учасниками судових процесів конституційного принципу рівності перед судом і законом". Доповідач: член Ради суддів України Андрій Жук.
  4. Звіт начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Києві Сімановського О.В. Доповідач: начальник ТУ ДСА в місті Києві Олександр Сімановський.
  5. Щодо виконання рішення XV чергового з’їзду суддів України про стан здійснення правосуддя в умовах судової реформи у 2017 році, виконання рішень Ради суддів України в частині Положення про помічників суддів та щодо питань організації роботи слідчих судів у неробочий та надурочний час. Доповідач: Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.
  6. Про затвердження технічного опису мантії суддів місцевих та апеляційних судів, а також мантій суддів усіх інстанцій з натуральної тканини. Доповідач: секретар Ради суддів України Олена Журавська.
  7. Про застосування системи оцінювання роботи суду (СОРС) з метою отримання інформації про поточну ситуацію роботи судів та визначення потреб органів системи правосуддя. Доповідач: член Ради суддів України Андрій Жук.
  8. Про організацію заходів щодо правового захисту суддів. Доповідач: член Ради суддів України Андрій Жук.
  9. Про відновлення діяльності Державного підприємства "Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло". Доповідач: член Ради суддів України Валерія Чорна.
  10. Про затвердження результатів перевірки Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська. Доповідач: член Ради суддів України Дмитро Мовчан.
  11. Про створення робочої групи з питань підготовки стандартів організації роботи суду. Доповідач: член Ради суддів України Володимир Кравчук.
  12. Про звернення зборів суддів Верховного Суду України щодо скликання позачергового з’їзду суддів України. Доповідач: Голова Ради суддів України Олег Ткачук.
  13. Різне.