flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Ради суддів України відвідали Київський районний суд міста Одеси

14 вересня 2018, 15:55

       Представники Ради суддів України, у рамках робочого візиту до Одеської області напередодні засідання РСУ, 14 вересня 2018 року відвідали Київський районний суд міста Одеси.

      Присутні побачили, що в суді створені всі умови для комфортного перебування громадян, адже в суді є безкоштовний wi-fi, можливість зарядити телефон, кулери для води, література для відвідувачів та облаштоване робоче місце для адвоката.

     Дуже цікавою виявилась презентація роботи "Електронного суду", що полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні.

     Розповідаючи історію впровадження та про переваги цього проекту, голова Київського районного суду Сергій Чванкін зазначив, що суд працює у системі "Електронний суд" з 2015 року. За цей час суду вдалось накопичити досвід, яким представники суду радо діляться з колегами. Так, у суді пройшли навчання електронному судочинству 500 працівників апаратів судів та суддів з усіх регіонів України.

    Представники Ради суддів мали змогу побачити роботу кримінальної, загальної, адміністративної та цивільної канцелярії й ознайомитись з процесом надходження та реєстрацією документів в електронному форматі.

   Ще однією новацією, яку впровадив Київський районний суд, стало відкриття кабінету медіації, що працює у приміщенні суду. У кабінеті медіації відвідувачі можуть безкоштовно отримати інформацію про процедуру медіації, проконсультуватися щодо можливості вирішення наявного спору та взяти участь у процедурі медіації.

 

     Голова Ради суддів Олег Ткачук  позитивно оцінив роботу Київського районного суду м. Одеси,  оскільки багато чого зробилено не тільки у запровадженні електронного судочинства.

      Разом з Головою РСУ Київський районний суд міста Одеси відвідали члени РСУ Володимир Кравчук та Галина Діброва.