flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ОДЕСІ ВІДЗНАЧИЛИ 25-РІЧЧЯ НОТАРІАТУ УКРАЇНИ

03 вересня 2018, 14:29

      31 серпня в Одеській юридичній академії відбулися урочисті заходи з нагоди святкування 25-річчя нотаріату України, організовані Головним територіальним управлінням юстиції в Одеській області спільно з відділенням Нотаріальної палати України.

      Більше 70 державних та приватних нотаріусів Одеської області, які протягом багатьох років віддано працювали на благо та розвиток своєї професії, отримали грамоти та подяки від керівництва.

      Теплі слова та привітання з нагоди свята висловили також представники юридичної академії, територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області та адвокатури.

     Крім того до 25-річчя українського нотаріату було організовано виставку історичних предметів та документів, пов’язаних з історією нотаріату Одещини та України вцілому. Виставка складалася із групи предметів професійного побуту, інтересів нотаріусів, а найголовніше – це колекція нотаріальних документів, які охоплюють період функціонування нотаріату з середини XІХ по 30-і роки ХХ століття. Це документи нотаріусів Одещини, Миколаєва та інших регіонів України.

Посилання на відео

Довідково: 2 вересня 1993 року був прийнятий Закон України «Про нотаріат», який встановив порядок правового регулювання діяльності нотаріату в Україні. Саме з цієї дати починається відлік нотаріату України.

Історія нотаріату Одещини починається у XVIII столітті. Перша інформація про нотаріусів Одещини зустрічається у книзі «Одеса 1794-1894», присвяченій 100-річчю міста Одеси.

На сьогоднішній день в Одеській області працюють більше 400 нотаріусів, 70 з яких є державними.