flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для керівників апарату місцевих загальних судів на тему: «Проблемні питання, які виникають при виконання іноземних зобов’язань з питань правової допомоги у цивільних та кримінальних справах»

26 вересня 2013, 17:11

У територіальному управлінні державної судової адміністрації України в Одеській області проведено семінар для представників районних та міських судів міста Одеси та Одеської області.

26 вересня 2013 року було відкрито семінар в.о. начальника територіального управління державної судової адміністрації України в Одеській області Глущенком Вячеславом Миколайовичем та заступником начальника Головного управління юстиції в Одеській області Цапуком Юрієм Лаврентійовичем.
 
З метою єдиного підходу до розуміння нормативно-правових актів виконання міжнародних договорів було проведено семінар на тему «Проблемні питання, які виникають при виконанні іноземних зобов’язань з питань правової допомоги у цивільних, та кримінальних справах» головним спеціалістом відділу представництва інтересів держави в судах та міжнародного співробітництва Головного управління юстиції в Одеській області Маліцькою Галиною Олександрівною. 

 

План семінару 

 І. Виконання та оформлення доручень про надання правової допомоги відповідно до міжнародних договорів та згідно з Інструкцією про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженої спільним наказом Міністерства юстиції України та Державної судової адміністрації України № 1092/5/54 від 27.06.2008, із змінами, внесеними наказом № 604/5/47 від 25.03.2010.

 

ІІ. Єдиний підхід до розуміння норм виконання міжнародних договорів.

 

         Вимоги до оформлення документів відповідно до:

 

Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22.01.1993;

 

Конвенціії про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах від 15.11.1965;

 

Конвенції отримання за кордоном доказів у цивільних або комерційних справах від 18.03.1970;

 

Конвенція про стягнення аліментів за кордоном, укладена м. Нью-Йорк 20.06.1956;

 

Європейська конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах, 1959 року; Другий додатковий протокол до Європейської  конвнції про взаємну допомогу у кримінальних справах (ратифікували від 01.06.2011).

ІІІВисвітлення та обговорення проблемних питань.

 

В ході проведення семінару представникам районних та міських судів міста Одеси та Одеської області були надані вичерпні відповіді на поставлені питання.

 

Також, були розповсюджені методичні матеріали: «Розуміємо Мінську конвенцію», «Статус конвенцій» та «Чинні міжнародні двосторонні договори».

 

В зазначеному заході прийняло участь 14 осіб.

Представникам судів, які не мали змоги бути присутніми на семінарі територіальним управлінням державної судової адміністрації України в Одеській області буде направлено відеозапис вищевказаного семінару.