flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ТУ ДСА України в Одеській області відбулась робоча зустріч в рамках реалізації Міжнародного проекту “Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін”

14 серпня 2018, 17:08

       В територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Одеській області, 14 серпня 2018 року, в рамках реалізації  Міжнародного проекту  “Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін” (далі проект) за підтримки апеляційного суду Одеської області відбулась робоча зустріч керівництва ТУ ДСА України в Одеській області з суддею, заступником Голови Амстердамського окружного суду, членом  правління суддів, а також членом  правління Нідерландського фонду «Судді для суддів» та експерт Європейського центру підготовки суддів Естер де Рой.

Під час зустрічі заступник голови Апеляційного суду одеської області Андрій Дрішлюк презентував результати роботи Проекту.

         Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Тетяна Шевиріна презентувала результати проведених опитувань відвідувачів, адвокатів та учасників судового процесу які проходили  в судах м. Одеси та Одеської області в частині ефективності організації роботи суду. 

          В.о. начальника ТУ ДСА України в Одеській області  Вячеслав Глущенко розповів про основні завдання територіального управління, повноваження та роль в судовій системі Одеського регіону.

         В свою чергу Естер де Рой розповіла про особливості відправлення правосуддя в Нідерландах, значну увагу було переділено ролі помічників судді, їх статусу та особливостям роботи.

            Також учасники зустрічі обмінялись думками та пропозиціями щодо підвищення ефективності судового адміністрування.

Довідково: Проект організований за ініціативи Апеляційного суду Одеської області за підтримки Уряду Королівства Нідерландів і триватиме до лютого 2019 року.

Необхідність запровадження зазначеного проекту викликана відсутністю єдиних організаційних стандартів роботи судів та суддів, що позбавляє можливості учасників судового процесу і відвідувачів судових установ прогнозувати дії співробітників апарату суду та суддів, призводить до нерозуміння внутрішніх судових організаційних процедур, підриває авторитет суду, впевненість в єдності судової системи, а також ефективності та прозорості її функціонування в цілому.

Одним з напрямків міжнародного проекту “Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін” є налагодження зв’язків між суддями однієї ланки та між судами різних рівнів з метою напрацювання та подальшого впровадження єдиних підходів до судового адміністрування.