flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 червня Грантер Програми USAID «Нове правосуддя» ГО «Інститут судового менеджменту» презентували результати пілотного запровадження моделі оцінювання якості правосуддя та роботи суду «Контрольний перелік»

21 червня 2018, 16:11

«Контрольний перелік з підвищення якості правосуддя та роботи судів» Європейської комісії з ефективності правосуддя (CEPEJ) покликаний сприяти правовим системам отримувати та аналізувати необхідну інформацію, що стосується якості правосуддя та роботи судів. Цей інструмент допомагає ефективно оцінити якість роботи як на рівні суду, так і на рівні регіону чи судової системи загалом.

ГО «Інститут судового менеджменту» адаптувала цю європейську модель до реалій української судової системи та вперше в Україні та Європі провела в березні пілотне дослідження з використанням «Контрольного переліку» на двох рівнях – суду та регіону, в трьох областях та Києві. Детальніше про результати пілотного проекту, а також висновки та пропозиції щодо покращення якості функціонування судової системи України – у звіті за посиланням.