flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 квітня 2018 року керіництвом ТУ ДСА України в Одеській області проведено робочу зустріч з представниками ООН Жінки в Україні з питань захисту прав жінок.

17 квітня 2018, 16:17

      У робочій зустрічі з міжнародним експертом Ейлін Скіннідер та національним експертом Андрієм Вишневським взяли участь в.о. начальника ТУ ДСА України в Одеській області Вячеслва Глущенко,   начальник юридичного відділу ТУ ДСА України в Одеській області Ніна Львова та начальник відділу  організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики ТУ ДСА України в Одеській області Інна Акбарова 

    Консультанти структури ООН Жінки в Україні отримали відповіді на запитання щодо кількості жінок, які працюють у судах Одеської області, захисту і забезпечення їх трудових та соціальних прав. Крім того, під час робочої зустрічі обговорено питання збору судової статистики, пов’язаної з жінками в судовій системі, та забезпечення доступу жінок до правосуддя.

    Зазначимо, що офіс ООН Жінки в Україні у партнерстві з офісом Віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції здійснюють проект "Гендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки" (за фінансової підтримки уряду Швеції) з метою підтримки  консолідованих зусиль українського Уряду, Парламенту, жіночих груп та організацій громадянського суспільства задля виконання державних зобов'язань щодо гендерної рівності та прав жінок шляхом реформ.

    У підсумку зустрічі сторони домовились про співпрацю та постійний обмін інформацією з окресленого питання, який буде використовуватися для реалізації засад гендерної рівності як у судовій владі, так і в суспільстві загалом.