flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект Європейського Союзу «Прозорість та ефективність функціонування судової системи України: компонент державної служби»

23 вересня 2010, 11:09

 Більш ніж 360 працівників судової системи Одеси та Одеської області пройшли навчання в рамках Проекту Європейського Союзу «Прозорість та ефективність функціонування судової системи України: компонент державної служби»

 

Одеса, 24/09/2010 - Проект Європейського Союзу «Прозорість та ефективність функціонування судової системи України: компонент державної служби» повідомить про результати другого року роботи в Україні під час прес конференції у п’ятницю, 24 вересня, 2010 об 11:00 у приміщенні територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області за адресою: м. Одеса, вул. Бабеля, 2, 2 поверх.

 

Метою Проекту є надання допомоги в удосконаленні управління в судах  України. Протягом другого року своєї діяльності Проект працював за кількома напрямками. Основним напрямком діяльності цього року стало продовження масштабної навчальної програми для працівників судової системи. Програма була розроблена у співпраці з українськими партнерами Проекту - Верховним Судом України, Радою суддів України, Державною судовою адміністрацією України та Академією суддів України з метою ознайомлення учасників з навичками та методами сучасного управління, які вони зможуть застосовувати у своїй щоденній роботі.

 

В Одеській області більш ніж 360 голів судів, керівників апаратів, помічників суддів та працівників судів взяли участь у 101 дні тренінгів з сучасного управління. Під час проведення тренінгів широко використовувався інтерактивних підхід. Тренінги проводили українські тренери з питань управління та судді або експерти з питань судочинства з країн ЄС. Навчальна програма отримала схвальні відгуки учасників і мала низку позитивних результатів:

·         ознайомила працівників судової системи з основними аспектами сучасного управління та показала відношення цих аспектів до управління судом;

·         надала учасникам тренінгів навички менеджерів, які вони можуть застосовувати у своїй щоденній роботі;

·         надала можливість спілкування з колегами з країн ЄС та ознайомила з сучасними методами навчання; учасники тренінгів виявили бажання мати більше таких програм;

·         надала можливість представникам регіональних судів познайомитися і почати формувати професійну спільноту.

 

У червні 2009 року Проект започаткував простір співробітництва NetSpace для керівників апаратів судів на сайті Проекту. Це дало можливість колегам приймати участь у форумах та обговорювати професійні питання. На сьогодні більше 400 керівників апаратів та помічників суддів зареєстровані у NetSpace.

 

Навесні 2010 Проект підготував пілотний курс дистанційного навчання з питань управління конфліктами. Цей навчальний курс – Марафон конструктивних рішень – перший успішний досвід дистанційного навчання працівників судової системи України.

 

Діяльність Проекту в Україні триватиме до грудня цього року. З питань акредитації звертайтесь, будь ласка, до Ольги Барської, співробітника територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області за телефоном (097) 4460445 або електронною адресою inbox@od.court.gov.ua За більш детальною інформацією щодо Проекту контактуйте з Анною Лєбєдєвою, експертом з питань комунікацій та висвітлення діяльності Проекту, за телефоном: (098) 0025244, або електронною адресою: alebedeva@ukr.net

 


 


 

 

Проект фінансується

Європейським Союзом

 

Представництво Європейського Союзу в Україні

вул. Круглоуніверситетська, 10 

Київ, 01024

Україна

Тел: +38 (044) 390 80 10

Факс: +38 (044) 253 45 47

 

Проект впроваджується Консорціумом

на чолі з WYG International

 

вул. Академіка Богомольця 7/14

офіс 101  

Київ, 01024

Україна

Тел./факс: +38 (044) 253 08 47

 

 

Проект фінансується ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ

 

Європейський Союз нараховує 27 країн-членів: 27 різних націй вирішили створювати своє майбутнє разом. За 50 років процесу розширення вони разом побудували зону миру, стабільності, прогресу і солідарності. Поважаючи національний суверенітет і територіальну цілісність, Європейський Союз став моделлю запобігання конфліктам і сприяння примиренню шляхом тісної співпраці задля досягнення спільної мети. ЄС не зосереджується лише на собі, а прагне поділитись своїми досягненнями і цінностями з народами і країнами за його межами.

Європейська Комісія є виконавчим органом Європейського Союзу.