flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 січня 2018 року відбулося чергове засідання Комітету зв’язків судів зі ЗМІ і громадськістю.

30 січня 2018, 15:18

    Засідання проходило в Центрі судової комунікації Одеської області, який базується в Одеському апеляційному господарському суді.

  Перше у цьому році засідання під головування судді-спікера Одеського апеляційного господарського суду Тетяни Гладишевої було присвячене обговоренню ряду організаційних питань, а саме: затвердженню стратегії діяльності Комітету та плану роботи на I півріччя 2018 року. 
Участь у засіданні прийняв в.о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Вячеслав Глушенко, судді-спікери судів всіх юрисдикцій та інстанцій Одеського регіону, перші особи та журналісти провідних телеканалів, друкованих та Інтернет-видань Одеської області, представники від наукової спільноти та громадських організацій.

   Стратегію діяльності Комітету презентував суддя-спікер Малиновського районного суду м. Одеси Сергій Черевко. Нагадаємо, на попередньому засіданні Сергія Черевко було обрано координатором Комітету від суддів. Стратегію було підготовлено з урахуванням досвіду та напрацювань, що містяться у Концепції прямих зв’язків судів з громадськістю, схваленої Комунікаційним комітетом системи правосуддя, але з урахуванням цілей та завдань Комітету зв’язків судів зі ЗМІ і громадськістю. Після довготривалого обговорення, Стратегію діяльності з усіма поправками було прийнято одноголосно. 

 

   Також, важливим питанням порядку денного було обговорення та затвердження спільного плану роботи, який стане механізмом для реалізації Стратегії. Члени Комітету у I півріччі 2018 року запланували провести ряд просвітницьких заходів, тренінги для журналістів, суддів-спікерів та прес-секретарів з метою покращення професійних навичок у спілкуванні і висвітленні судових справ, було заплановано проведення «Днів відкритих дверей» у судах для дітей старшого шкільного віку та студентів ВНЗ, інша просвітницька робота.