flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 листопада 2017 року заступник начальника управління В.М. Глущенко прийняв участь у заході Асоціації слідчих суддів України по реалізації проекту «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судо

06 листопада 2017, 09:49

3 листопада 2017 року  заступник начальника управління В.М. Глущенко взяв участь у заході Асоціації слідчих суддів України по реалізації проекту «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства», в якому також взяли участь представники судових установ Черкаської, Миколаївської, Херсонської областей.

Проведення такого масштабного заходу стало можливим завдяки підтримці Проекту USAID «Нове правосуддя» в рамках грантового проекту Асоціації слідчих суддів України.

Грантова діяльність ГО «Асоціація слідчих суддів України» спільно із Київським районним судом міста Одеси направлена на підвищення ефективності правосуддя через впровадження інноваційних підходів у здійснення судочинства, а також через заповнення інформаційних прогалин та покращення співпраці судової системи суспільства.

«ГО «Асоціація слідчих суддів України» залучила в рамках грантової діяльності представників судової системи, громадськості, наукових установ, правоохоронних органів та адвокатів всіх областей України для розробки порядку дій, необхідних для практичної реалізації проекту «Електронний суд». Сьогодні у нас 4 області України, наступними стануть Хмельницька, Чернівецька, Волинська та Тернопільська. Результатом такої співпраці має стати практична реалізація можливостей електронного судочинства в 24 областях нашої країни».

Наступним виступив прокурор Одеської області Олег Жученко.

«Єдиний суд України, в якому працює «Електронний суд» - це Київський районний суд міста Одеси. Ми долучилися до цього проекту в минулому році, підписавши Програму спільних дій щодо впровадження обміну електронними копіями документів. В режимі дослідної експлуатації з лютого 2017 року в прокуратурі Одеської області діє електронна система «еПрокуратура».

Миттєвий обмін інформацією реалізується за рахунок електронного документообігу.

Вхідна кореспонденція та внутрішні листи оцифровуються та направляються виконавцю чи адресату в електронному вигляді вже всередині програми.

Завдяки цьому прискорюється процес обробки інформації та виконання прокурорами своїх повноважень.

Звичайно, всі ідеї та ідеальну модель електронного документообігу неможливо втілити за рік, проте ми працюємо над цим та вже є  результати. Хочу зазначити, що дуже скоро електронний документообіг стане необхідністю, адже ми економимо не тільки бюджетні кошти, а й кошти громадян», - підсумував прокурор Одеської області.

Також гості змогли побачити, як саме в Київському районному суді міста Одеси функціонує "Електронний суд", відвідавши кожну канцелярію та ознайомившись з практичними особливостями функціонування електронного судочинства.