flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник ТУ ДСА України в Одеській області Володимир Куценко прийняв участь в зустрічі дорадчої групи партнерів Програми USAID "Нове правосуддя".

30 жовтня 2017, 10:56

    Зустріч проходила 27 жовтня 2017 року в Києві разом з представниками ДСА України, національної школи суддів України, членів Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради доброчесності, голів та керівників апарату судів, донорської спільноти та громадських організацій.

      В ході зустрічі було оглянуто та протестовано опитувальник для експертного оцінювання судової системи України відповідно до еталонних тестів, що затвердженні документом Венеціанської Комісії "Rule of Law Checklist" (Мірило Правовладдя).

    Також учасникам було представлено для опробаціі опитувальник для експертного оцінювання ефективності та якості судочинства в Україні відповідно Європейської комісії з питань ефективності правосуддя ради Європи (CEPEJ).

      Також було оглянуто та обговорено показники моніторингу та оцінювання Програми USAID " Нове правосуддя", що базуються на результатах національних опитувань громадян, суддів та юристів. Конструктивне обговорення і корисні рекомендації - чудовий результат зустрічі.

Правовладдя - це фундаментальний правовий принцип і правова доктрина, яка передбачає, що жодна людина не є вище закону, що ніхто не може бути покараним державою, крім як за порушення закону, і що ніхто не може бути засудженим за порушення закону іншим чином, ніж у порядку, встановленому законом.