flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 травня 2017 року в приміщенні Головного територіального управління юстиції в Одеській області відбувся тематичний семінар для працівників юридичних служб територіальних органів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій.

26 травня 2017, 17:13

      Відкрив семінар та представив запрошених лекторів начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Станіщук Микола Васильович: «Ми досить часто проводимо семінари для того, щоб Ви, працівники юридичних служб, мали змогу розвиватись у сфері правової діяльності та надавати кваліфіковану юридичну допомогу суспільству.»

Також зі вступним словом виступив начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Куценко Володимир Дмитрович, який розповів про пілотний проект «Електронний суд».

«Пілотний проект «Електронний суд» є маленьким кроком до подальшого розвитку судової системи. Потрібно змінювати підходи до поліпшення роботи судів, і шлях яким потрібно йти – це запровадження новітніх технологій у суді», - відмітив очільник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області.

Окрім того, Володимир Дмитрович зазначив, що на даний момент у пілотному проекті беруть участь чотири суди Одещини – Київський районний суд міста Одеси, Господарський суд Одеської області, Одеський апеляційний господарський суд та Апеляційний суд Одеської області. 

 

 

Далі на семінарі була обговорена тема судового збору, порядок його сплати, відстрочення та розстрочення. В обговоренні взяли участь Бобуйок Ігор Анатолійович – суддя Малиновського районного суду м. Одеси та Акбарова Інна Миколаївна – начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області.

Ігор Анатолійович та Інна Миколаївна відповідали на питання юристів, які були присутні на семінарі. Зокрема, суддя Малиновського районного суду м. Одеси відповів на питання стосовно порядку відстрочення сплати судового збору, повернення судового збору у випадку залишення позову без розгляду, а також чим відрізняється розстрочення та відстрочення збору.

«Суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі. Розстрочення надається, як правило, тривалістю до 2 місяців, а у випадку відстрочення необхідно сплатити збір до кінця розгляду справи», - відповідав на запитання Бобуйок Ігор Анатолійович.