flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завдяки одеським юристам в столиці створили «Київський правовий клуб»

26 грудня 2016, 14:26

23 грудня 2016 року в столиці України за сприяння одеських юристів був створений «Київський правий клуб», метою якого є налагодження контакту між юристами, суддями, представниками громадських організацій та ЗМІ. Перший подібний майданчик з'явився в Одесі кілька місяців тому. Ініціаторами її створення виступили голова «Союзу юристів Одеської області» Олександр Рябець і суддя-спікер Одеського апеляційного адміністративного суду, голова правління Спілки юристів Одеської області Олександр Кравець.

         Зі своєю ініціативою вони звернулися до начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимира Куценко, який підтримав її, і так на базі територіального управління був створений перший в Україні «Одеський правовий клуб». За словами Володимира Куценко, це місце було вибрано не випадково - цей майданчик виявилася максимально комфортною для всіх зацікавлених сторін.       Уже на першому засіданні «Правового клубу» були присутні юристи, судді, адвокати та громадські діячі, що свідчило про те, що створення подібного майданчика чекали давно і вона нам необхідна, - зазначив Володимир Куценко.

- Адже зараз ситуація в нашій області і в країні йде таким чином: громадські працівники незадоволені роботою суддів, служителі Феміди незадоволені діями громадських діячів, адвокати та юристи незадоволені і тим і іншим одночасно. Але сісти за один стіл, обговорити існуючі проблеми і подумати, як можна зробити так, щоб це взаємне невдоволення зникло, або його хоча б стало менше, раніше не представлялося можливим.

       Ідея одеситів виявилася настільки прогресивною і цікавою, що перейняти її захотіли і інші регіони країни. Саме для того, щоб поділитися своїм досвідом і допомогти столичним колегам, Олександр Рябець і Олександр Кравець кілька днів тому вирушили до Києва до Верховного суду, де за одним столом зібралися служителі Феміди, журналісти, адвокати, юристи та громадські діячі. Після того, як представники «Одеського правового клубу» презентували свою ініціативу учасники засідання, серед яких був і голова Верховного суду Ярослав Романюк прийняли рішення про створення аналогічної майданчики в столиці.