flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Першим судом, який відвідала Повноважний Посол США в Україні, став Київський районний суд м.Одеси

21 грудня 2016, 10:56

20 грудня 2016 року, до Київського районного суду міста Одеси завітала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович. Разом з нею суд відвідали керівник Програми USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон та спеціаліст з права та судового адміністрування цього проекту Сергій Сученко.

       Візит відбувся в рамках  Програми USAID "Справедливе правосуддя" з метою обговорення впливу проекту «Електронний суд» на здійснення судочинства в Київському районному суді м.Одеси.

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Одеській області представляв начальник управління  Володимир Куценко, Київський районний суд міста Одеси представляли голова суду Сергій Чванкін, судді Оксана Куриленко, Володимир Петренко, Павло Прохоров, Ігор Борщов.

Начальник ТУ ДСА в Одеській області Володимир Куценко, презентуючи досягнення в сфері електронного судочинства, зазначив, що основними його перевагами  є доступність, швидкість та прозорість. Тільки в Київському районному  суді м. Одеси вдалося зекономити 200 тисяч гривень на відправленнях запитів до Адресно-довідкового бюро. Прогнозується, що після впровадження «Електронного суду» у всіх судах, лише Одеська область зможе зекономити близько 4 мільйони гривень щорічно.

Взявши слово, Марі Йованович сказала: "Вдячна, що ви зі мною зустрілися. Дякую USAID, адже без них я би не змогла допомагати реформам українського правосуддя. Не мені вам розповідати, наскільки важливо швидко виносити судове рішення". Посол зазначила, що для покращення рівня довіри до суду не вистачає саме оперативності.