flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник територіального управління Володимир Куценко взяв участь у роботі міжнародної конференції «Новий погляд на суддівське самоврядування»

06 грудня 2016, 09:40

Начальник територіального управління Володимир Куценко взяв участь у  роботі міжнародної  конференції «Новий погляд на суддівське самоврядування», яка триває 5 – 6 грудня 2016 року в місті Київ.

Міжнародна конференція «Новий погляд на суддівське самоврядування», організована Програмою USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», за підтримки Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Норвезької місії радників з питань верховенства права в Україні та Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи, що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

У конференції взяли участь Голова Ради суддів України, Валентина Сімоненко, Ігор Бенедисюк, голова Вищої ради юстиції, Зеновій Холоднюк, Голова Державної судової адміністрації України, Марі Л. Йованович, Посол США в Україні, Сергій Пєтухов, Заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції, Олена Зеркаль, заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції.

До участі також запрошені члени Ради суддів України, народні депутати України, представники Адміністрації Президента, Ради з питань судової реформи, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації, національних антикорупційних органів, а також судді, адвокати, науковці, вітчизняні та міжнародні експерти.

Конференція має на меті обговорення в професійному середовищі питань, пов’язаних із суддівським самоврядуванням та судовим адмініструванням у світлі останніх змін до Конституції, та визначення шляхів підвищення ефективності роботи органів суддівського самоврядування.

В рамках заходу проходить обговорення міжнародних і європейських стандартів функціонування органів суддівського самоврядування, дотримання суддівської етики, судового адміністрування, а також визначення напрямів та механізмів налагодження ефективної співпраці між установами судової влади з іншими гілками влади, включаючи Верховну Раду України, Адміністрацію Президента України та національні антикорупційні органи.

Також під час проведення конференції увагу присутніх було зосереджено на питаннях управління якістю роботи суду, судовому адмініструванні, сучасних тенденціях у використанні інструментів електронного правосуддя, а також важливості дотримання суддями високих етичних стандартів.