flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокуратура Одеської області долучається до проекту «Електронний суд»

30 листопада 2016, 17:46

30 листопада 2016 року  начальник ТУ ДСА в Одеській області Володимир Куценко  та голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін провели спільну нараду з представниками прокуратури Одеської області з метою налагодження  електронного обігу документами по кримінальних справах в рамках реалізації проекту «Електронний суд».

Прокуратуру Одеської області представляли: начальник відділу інформатизації  Михайло Бевзюк, начальник секретаріату Катерина Ткаченко та головний спеціаліст відділу кадрів Олександр Андроник.

Співробітники обласної прокуратури відвідали структурні підрозділи суду, де судді Київського районного суду Оксана Куриленко, Павло Прохоров, Геннадій Войтов та працівники апарату продемонстрували процес надходження на електронну адресу суду та реєстрацію судових справ, клопотань та обвинувальних акти в електронному вигляді. Станом на 30 листопада 2016 року до Київського районного суду м.Одеси в електронному вигляді надійшло 335 клопотань в рамках досудового розслідування та  близько 20 обвинувальних актів. В свою чергу, представники прокуратури розповіли про налагодження електронного документообігу між структурними підрозділами прокуратури Одеської області: всі заяви, які надходять до прокуратури, скануються та передаються до виконання відповідальній особі в електронному вигляді. Катерина Ткаченко зазначила, що налагодження плідної співпраці в рамках «Електронного суду» - це важливий крок для досягнення взаємодії та економії часу як суддів, так і прокурорів. І для цього, як у Київського районного суду м.Одеси, так і у прокуратури Одеської області вже є певні напрацювання, які слід реалізувати на практиці.

Володимир Куценко наголосив на тому, що на обласному рівні потрібно відпрацювати спільні нормативно-правові документи про співпрацю, з чим погодилися всі присутні.