flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимира Куценко в складі делегації Вищої ради юстиції до органів правосуддя Боснії та Герцеговини.

23 листопада 2016, 12:33

        Начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко в період з 20 по 23 листопада  у складі делегації Вищої ради юстиції перебував з робочим візитом в Боснії та Герцеговині. Метою візиту було ознайомлення з роботою органів правосуддя цієї країни.

Так, 22 листопада члени делегації: голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, член Вищої ради юстиції Тетяна Малашенкова, голова ДСА України Зеновій Холоднюк, начальник ТУ ДСА в Одеській області Володимир Куценко, голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін та суддя цього ж суду Володимир Петренко, суддя від Норвезької місії з питань верховенства права в Україні Даг Братоле та керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід М.Вон взяли участь у презентації компетенції та досягнень Вищої ради суддів (ВРС) та прокурорів та секретаріату Ради.

Представники  української делегації зустрілися з членами ВРС та прокурорів, які розповіли про діяльність свого органу та судової системи в цілому. 

 Під час зустрічі  було зазначено, що до судової реформи  в Боснії і Герцеговині діяло 78 судів, зараз - 47, прокуратур у країні було 103, зараз – 90. До повноважень  Вищої ради суддів та прокурорів належить призначення суддів та прокурорів, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності, а також моніторинг результатів їх роботи тощо. 11 членів ВРС та прокурорів Боснії і Герцеговини – це судді та прокурори, 2 члени є адвокатами, одного члена призначає парламент та одного - Рада міністрів. Також,  Голова ВРС та прокурорів повідомив, що на розвиток електронної системи правосуддя донорами (Норвегією та США) було виділено 22 мільйони доларів. З минулого року в судах Боснії і Герцеговини було запроваджено електронний архів, куди в першу чергу вносили архівні судові справи, починаючи з 1940 року. На сьогоднішній день в електронному архіві зберігаються 3 мільйони сторінок судових справ.

    Крім того, гостям презентували системи моніторингу інфраструктури інформаційних та комунікаційних технологій.  Після чого учасники зустрічі обговорили технічні та правові аспекти імплементації Системи Управління Справами.