flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі пройшли навчально-методичні збори з військовими частинами Національної гвардії України, які відповідають за організацію бойової служби з конвоювання, в яких взяли участь представники судової влади Одещини.

20 травня 2016, 11:17

В Одесі пройшли навчально-методичні збори з військовими частинами Національної гвардії України, які відповідають за організацію бойової служби з конвоювання, в яких взяли участь представники судової влади Одещини.

За дорученням в.о. Голови Державної судової адміністрації України, 17 травня 2016 року начальником територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області В.Куценко прийнято участь у навчально-методичних зборах з військовими частинами Національної гвардії України, які відповідають за організацію бойової служби з конвоювання. Також, у заходах взяв участь Голова Приморського районного суду м.Одеси С. Кічмаренко.

         Під час доповіді  В.Куценко було звернуто увагу на питання щодо організації взаємодії, створення умов для конвоювання: обладнання судів конвойними приміщеннями, місць для розташування варти та осіб, які доставлені  в судові засідання Національною гвардією тощо.


         Також В.Куценко поділився досвідом щодо комунікацій та сумісної роботи Державної судової адміністрації України, голів судів, підрозділів Національної гвардії, пенітенціарної служби та організації проведення спільних нарад.


         Головою Приморського районного суду м.Одеси С. Кічмаренко у своєму виступі зазначено про злагодженість та організованість підрозділів Національної гвардії в Одеській області щодо підтримання громадського порядку в загальних місцевих судах під час розгляду резонансних справ, доставки обвинувачених в судові засідання,  необхідності подальшої  дієвої співпраці та взаємодії.


Крім того, 17 травня 2016 року за сприянням територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області та голови Київського районного суду м.Одеси С. Чванкіна в Київському районному суді м. Одеси було організовано та проведено навчання для учасників зборів на тему: «Організація бойової служби судової варти в судовій установі та порядок виконання ухвали суду, щодо зміни міри запобіжного заходу на домашній арешт». У проведенні  зазначеного заняття   прийняв участь заступник командувача Національної гвардії України з громадської безпеки генерал-лейтенант В. Рудницький.