flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорюють, чи прислухаються суди до громадськості

22 квітня 2016, 16:06

21 квітня 2016 року в Одеському окружному адміністративному суді відбулось засідання круглого столу на тему: «Стан виконання рекомендацій, наданих судам Черкаської та Одеської областей за результатами опитувань відвідувачів судів за методикою карток громадянського звітування».

В засідання приймали  участь начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко, голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук,  керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник,  начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області  Інна Акбарова, представники громадських організацій, керівники апаратів  та представники місцевих загальних судів Одеської та Черкаської областей.

Представники громадських організацій та судів обмінюються практичним досвідом реалізації опитувань у судах. За результатами останнього дослідження, проведеного ГО «Центр соціальної адаптації», якість роботи більшості судів в цілому перебуває на належному рівні; водночас, у кожної установи є свої проблеми, усунення яких вже розпочато. Так, у багатьох судах встановлені автоматизовані системи пошуку інформації про судовий процес, облаштовані кімнати для заповнення заяв та інших документів, організовано навчання працівників суду для покращення комунікативних навичок з громадянами.