flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник територіального управління взяв участь в засіданні Регіональної ради з питань реформи сектору юстиції

15 березня 2016, 16:00

          12 березня 2016 в Одесі пройшло третє засідання Регіональної ради з питань реформи сектору юстиції на тему: «Конфлікт інтересів в діяльності суддів та інших представників судової системи та його врегулювання».

         Види та шляхи вирішення конфлікту інтересів обговорили за круглим столом Віргіліюс Валанчюс - керівник Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», представники судів, прокуратури, адвокатури, органів юстиції та наукові діячі, територіальне управління Державної судової адміністрації  України в Одеської області представляв начальник управління  Володимиром Куценко.

      Привітавши учасників заходу, Віргіліюс Валанчюс зазначив, що формат регіональних рад з питань реформи юстиції дозволяє представникам судової влади, прокуратури та адвокатури розпочати конструктивний діалог, який є надважливим для реалізації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інституцій на 2015–2020 рр.

        Конфлікт інтересів – це конфлікт між суспільно-правовими обов'язками і приватними інтересами державної посадової особи, за якого її особисті інтереси здатні неправомірним чином вплинути на виконання нею офіційних обов'язків або функцій.  

         Потенційний конфлікт інтересів виникає, коли державна посадова особа має такі приватні інтереси, в силу природи яких конфлікт інтересів з'явився б, якщо посадовій особі треба було б виконувати відповідні (тобто такі, які конфліктують з приватними інтересами) офіційні обов'язки в майбутньому.