flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл з обговорення найбільш важливих питань щодо медіації

22 лютого 2016, 14:39

           19 лютого 2016 року за ініціативою територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області спільно з Громадською спілкою «Українська Академія Медіації» відбувся круглий стіл. Метою заходу  було обговорення найбільш важливих питань щодо медіації та визначення пріоритетних напрямів удосконалення процесуального законодавства.

          З вступним словом виступив начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко. Про мету створення, діяльність та основні виклики розповіли Президент Громадської спілки «Українська Академія Медіації» Тетяна Барабаш та  віце Президент Луїза Романідзе. Також в якості учасників круглого столу, були запрошені  голови та судді Господарського суду Одеської області  та Одеського окружного адміністративного суду а також  районних судів м.Одеси. По закінченню учасники отримали сертифікати.

         Довідково: Медіація — вид альтернативного врегулювання спорів, метод вирішення спорів із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту.