flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На виконання постановаи колегії Державної судової адміністрації України № 5/6 від 19.10.2004р.

01 грудня 2004, 19:15

 

Територіальне управління державної судової адміністрації в Одеській області надісло Голові Державної судової адміністрації України Карабаню В.Я. інформацію про стан виконання постанови колегії Державної судової адміністрації України від 19.10.04 р. № 5/6 щодо Концепції позиціонування Державної судової адміністрації України.

На даний час всі працівники територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області ознайомлені з вищевказаною концепцією.

Відповідно п. 2.2. постанови колегії, територіальним управлінням 26.11.04 р. проведено урочисте складання присяги суддями, які вперше призначені на посади суддів, організовано проведення семінарського заняття з суддями місцевих судів Одеської області. 15 грудня 2004 року заплановано проведення урочистого засідання з приводу святкування Дня працівників суду.

Протягом 2005 року проводитимуться конференція суддів Одеської області, планується прийняття участі у національних святах України - з приводу святкування Дня Конституції України, Дня юриста та інших. Територіальним управлінням розроблено тематику та графік проведення семінарських занять з працівниками апарату судів (додається), постійно здійснюється активна співпраця з керівництвом апеляційного суду Одеської області щодо проведення семінарів з суддями Одеської області. Тематика та графік проведення занять з суддями, буде надіслано пізніше. Надати інформацію про місце, осіб, відповідальних за проведення урочистих засідань на даний час немає можливості.

Відповідно до п. 2.3 постанови колегії надаємо пропозиції щодо покращення публічної (іміджевої) роботи в Одеській області:

- Призначення працівників управління, відповідальних за організацію публічної (іміджевої) роботи управління;

  • Широке висвітлення діяльності управління в засобах масової інформації;

  • Організація та проведення “гарячих” ліній з громадянами;

  • Пропаганда доступності діяльності управління серед широкого кола громадян;

  • Організація та проведення публічних консультацій населення керівництвом управління;

- Оголошення про вступи, призначення на посади, про спеціальні нагороди, виходи на пенсію та у відставку видатних культурних, громадських, політичних діячів Одеської області;

  • Прийняття участі в громадських заходах, урочистих подіях, національних святах;

  • Проведення зустрічей керівництва управління з видатними культурними, громадськими, політичними діячами Одеської області;

  • Налагодження співпраці з місцевими органами влади, проведення спільних заходів, зустрічей, семінарів, “круглих столів”;

  • Організація, проведення та оприлюднення результатів опитування громадської думки щодо діяльності судів, управління.

З 2003 року з метою підвищення рівня правової освіти населення в Одеській області (на виконання п. 2.4 постанови колегії), розповсюдження правової інформації серед населення, формування у громадян правового світогляду щодо проведення судової реформи, здійснення судочинства, захисту конституційних прав і свобод громадян територіальним управлінням налагоджено зв’язок з обласною газетою „Одеські вісті” та з газетою Одеського обласного управління юстиції „Одеський юридичний вісник”, в які кожного місяця направляються статті керівництва та працівників територіального управління.

В кінці березня 2004 року до журналу „Вісник територіального управління державної судової адміністрації в Дніпропетровській області” направлено статтю начальника територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області Глуханчука О.В. на тему: „Про підсумки діяльності територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області впродовж 2003 року”, яку надруковано в журналі № 2 за 2004 рік.

З лютого 2004 року щомісяця організовані та проводяться виступи відповідальних працівників управління на Одеському обласному радіо. Керівництво управління приймає активну участь у виступах на радіо. 19.03.2004 р., 18.05.04 р. відбулися виступи першого заступника начальника територіального управління Єршової Л.С. на обласному радіо.

Налагоджено співпрацю з прямою телефонною лінією Одеської обласної державної адміністрації, в якій приймають участь начальник та перший заступник начальника управління. Так, в лютому 2004 року відбувся виступ начальника управління на місцевому телебаченні (38 канал) в прямому ефірі щодо повноважень і діяльності територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області, в ході якого начальник управління відповідав на запитання громадян, які надходили до студії.

23.03.2004 р. відбувся виступ першого заступника начальника територіального управління Єршової Л.С. на прямій телефонній лінії Одеської обласної державної адміністрації на тему: „Про діяльність територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області”.

Всі події, які відбуваються за участю територіального управління висвітлюються в місцевих засобах масової інформації, а саме : телерадіокомпаніях „АРТ” та „Ріак”, радіо „Одеса”, радіо „Глас”, інформаційному агентстві „Репортер”, агенстві „Контекст – медіа”, телекомпанії “Факти”.

Організована щоквартальна звітність за результатами виходу інформаційних та аналітичних матеріалів у засобах масової інформації.

Згідно до п. 2.5 вищевказаної постанови колегії налагоджено надходження інформації в електронному вигляді для наповнення Веб-порталу ДСА України.

Про виконання цих та інших заходів, передбачених даною постановою колегії, територіальне управління буде інформувати щомісячно.