flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл на тему: «Дослідження якості роботи судів Одеської області».

21 грудня 2015, 17:25

       21 грудня в Одеському окружному адміністративному суді благодійним фондом «Творчий центр ТЦК» та за підтримки  Проекту USAID «Справедливе правосуддя»  був проведений круглий стіл, присвячений дослідженню якості роботи судів Одеської області. У заході взяв участь начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко, виконавчий директор фонду Володимир Купрій, громадські активісти й представники близько двадцяти судів міста Одеси та Одеської області. Вони обговорили методики оцінювання якості роботи судових установ і можливості її вдосконалення з урахуванням думки відвідувачів.

Щоб дізнатися думку громадськості про суди, благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» провів опитування у 27 судах загальної, господарської та адміністративної юрисдикції міста Одеси та Одеської області. Відвідувачам судів пропонували заповнити спеціальну картку й оцінити якість роботи певного суду за низкою параметрів. До уваги брались такі аспекти, як професіоналізм працівників, комфортність перебування в приміщенні, доступність суду та інші.

 Виконавчий директор фонду Володимир Купрій презентував результати опитувань й поділився рекомендаціями щодо вдосконалення роботи судів. За його словами, чимало людей не задоволені термінами розгляду справ, а також низькою доступністю судів для людей з обмеженими можливостями. Однак в цілому усі судові установи отримали високі оцінки, що свідчить про високу якість судових послуг.