flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація пілотного проекту «Електронний суд».

22 вересня 2015, 09:42

Радою суддів України № 74 від 22.07.2015 року  було прийнято рішення, яким визначено Київський районний суд м.Одеси, Овідіопольський районний суд, апеляційний суд  Одеської області модельними щодо поетапного запровадження інструментів «електронного правосуддя» в діяльність судів України.

21, 22  вересня 2015 року у Київському районному суді м.Одеси, Овідіопольському районному суді Одеської області відбулась презентація пілотного проекту «Електронний суд».

 

За підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку («USAID»)  «Справедливе правосуддя у заході прийняли участь представники  Ради суддів України, Верховного  Суду України, Державної судової адміністрації України, Міністерства юстиції України, координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України, територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області, представників Державної міграційної служби України,  суддів, працівників апаратів судів, ЗМІ.

Проект «Електронний суд» реалізується Державної судовою адміністрацією України, Радою суддів України, територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Одеської області у співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області.

В рамках пілотного проекту  в двох  судах Одещини – Київському районному суді м.Одеси, Овідіопольському районному суді  встановлено відповідне комп’ютерне обладнання, зокрема, комп’ютери, сервери та сканери.

Мета проекту – забезпечити обмін документами в електронному вигляді між судом та сторонами процесу, сприяти поступовому переходу документообігу  суду в електронний формат, прискорити проходження справ та обмін інформації в суді.

Проект дозволить виявити усі  організаційно-правові перешкоди у впровадженні електронного суду в державі та розробити механізм їхнього усунення.

Перехід суду на електронний документообіг призведе до суттєвої економії бюджетних коштів.