flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Одеській області відсвяткувало 10-річчя Державної судової адміністрації України

29 серпня 2012, 18:10

          

         29 серпня 2012 року в приміщенні територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області відбулось урочисте зібрання з нагоди 10-річчя Державної судової адміністрації України.На святкувані були присутні керівництво ТУ ДСА України в Одеській області: Володимир Куценко - начальник управління,  Вячеслав Глущенко  - заступник начальника та працівникі апарату територіального управління. Привітали колектив територіального управління ректор Національного університету "Одеська юридична академія", член Вищої ради юстиції Володимир Завальнюк голова Одеського апеляційного адміністративного суду, перший начальник ТУ ДСА України в Одеській області  Віктор Алєксєєвсуддя Приморського районного суду м. Одеси, колишній начальник ТУ ДСА України в Одеській області  Лариса Єршоваголова Господарського суду Одеської області Роман Волков голова Приморського районного суду м. Одеси Сергій Кічмаренко голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін  голова Малиновського районного суду м. Одеси Леонід Лічман голова Суворовського районного суду м. Одеси  Микола Погрібнийдиректор Одеського регіонального відділення Школи суддів України в Одеській області Ірина Даровська командир СБСМ "Грифон" ГУ МВС України в Одеській області  Сергій Літвін. Крім того, на зібранні були присутні керівник апарату Одеського апеляційного адміністративного суду Любов Белькова керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник керівник апарату Господарського суду Одеської області  Олександр Мінаковкерівник апарату Апеляційного суду Одеської області  Дмитро Колендокерівник апарату Приморського районного суду м. Одеси  Інна Німаскерівник апарату Малиновського районного суду м. Одеси  Валентина Савенкокерівник апарату Суворовського районного суду м. Одеси Олександр Іщенко .

             Начальник територіального управління Володимир Куценко привітав колектив управління зі святом, та вручив подяки та грамоти працівникам територіального управління. Крім того, Наказом Державної судової адміністрації України від 29 серпня 2012 року № 555/к почесною грамотою Державної судової адміністрації України нагороджено Валентину Ліпську  - начальника відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності ТУ ДСА України в Одеській області.

 

Довідка:

Державну судову адміністрацію України було створено Указом Президента України від 29 серпня 2002 року № 780/2002.

            Територіальне управління в Одеській області почало свою роботу з січня 2003 року.

            Основним завданням територіального управління є створення належних умов діяльності для 33 загальних судів Одеської області, фінансового, матеріально-технічного та кадрового їх забезпечення.

                         На даний час в територіальному управлінні працює 28 осіб, які забезпечують роботу 1335 працівників судової системи з низ 272 судді.

            За 10 років територіальним управління облаштовано та зроблено ремонти в районних судах м. Одеси.

            Придбано та відремонтовано за рахунок коштів Державного бюджету дві будівлі для розміщення Балтського та Ананьївського районних судів Одеської області.

            Прийнято на баланс будівлі, які в подальшому обладнано під розміщення 5-ти загальних судів Одеської області (Комінтернівський, Савранський, Кілійський, Красноокнянський районні суди).

Проведено реконструкцію приміщень Біляївського, Кодимського, Комінтернівського районних судів Одеської області судів.

Зусиллями територіального управління забезпеченно капітальні ремонти приміщень загальних судів Одеської області на суму 3 433 200 грн.

Проведено поточні ремонти приміщень загальних судів Одеської області на суму 4 249 340 грн.

Придбано суддям житло на суму 3 268 000 грн.

За результатами здачі статистичної звітності за 10 років судами Одеської області розглянуто:

·        Кримінальних справ – 90 847;

·        Адміністративних справ – 181 502;

·        Цивільних справ – 735 441;

·        Справ про адміністративні правопорушення – 2 470 784.

З 01 січня 2011 року всі загальні місцеві суди м. Одеси та Одеської області перейшли на роботу в програмі КП «ДЗС» (зараз – Д-3)

Територіальне управління забезпечує функціонування автоматизованої системи документообігу в судах. Так, в період з 2007 по 1 серпня 2012 року відправлено 744745 судових рішень в Єдиний державний реєстр судових рішень.

            З метою популяризації судів Одеського регіону у вересні-жовтні 2011 року були проведені дні відкритих дверей в місцевих загальних судах м. Одеси та Одеської області.

            Крім того, у вересні 2011 року було знято відеосюжети про роботу Приморського і Малиновського районних судів м. Одеси та показано на місцевому телебаченні.

            У лютому 2012 року за ініціативою територіального управління Приморським, Малиновський, Суворовський та Київський районними судами м. Одеси  проведено статистичні опитування відвідувачів суду, для покращення роботи судів та виявлення проблемних питань.

           В районних судах м. Одеси встановлені інформаційні кіоски.

Слід зазначити, що територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Одеській області постійно діє та оновлюється офіційний веб-сайт (http://court.gov.ua/tu16/). На якому можна знайти інформацію про повсякденну роботу, засідання колегій ТУ ДСА України в Одеській області, знайти нормативно-правові документи, звіти та ознайомитись з роботою судів в Одеському регіоні.