flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Передовий досвід організації служби судових розпорядників в Київському районному суді м.Одеси

04 січня 2012, 11:15

 

 

        Відповідно до ст. 153 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в Київському районному суді м. Одеси діє служба судових розпорядників основним завданням якої є вдосконалення роботи суду, підтримання громадського порядку, поліпшення умов для здійснення судочинства та забезпечення комфортного перебування громадян у приміщенні суду.

         Слід зазначити, що це перша вдала спроба втілити у життя фактично діючу службу судових розпорядників серед судів м. Одеси та Одеської області.

         Активна робота в цьому напрямку пов’язана з переконаннями в тому, що така структурна одиниця важлива та необхідна кожному суду для забезпечення злагодженої роботи  усього апарату.

     Служба складається з 4 судових розпорядників: Коршунов Євген – судовий розпорядник 11 рангу, Медведєв Юрій – судовий розпорядник 11 рангу, П’ятницький Сергій – судовий розпорядник 13 рангу, Митрофанов Артур– судовий розпорядник 13 рангу.

     Старшим серед розпорядників призначений Коршунов Євген, який щодня проводить інструктаж, визначає  місцеположення розпорядників в приміщенні суду, а також закріплює розпорядників за судовими засіданнями.

         З першого дня роботи службі наданий окремий кабінет і формений одяг, що відповідає Наказу № 171/4 «Про затвердження норм забезпечення форменим одягом та спорядженням працівників служби судових розпорядників, правил носіння форменого одягу працівниками служби судових розпорядників та розміщення на ньому знаків розрізнення».

При виконанні своїх службових обов’язків служба керується Законом України «Про судоустрій і статус суддів», «Положенням про службу судових розпорядників та організацію її діяльності», «Типовою посадовою інструкцією судового розпорядника місцевого загального суду».

 

Для підтримки зв’язку та швидкого реагування на будь-які ситуації служба забезпечена радіозв’язком.

Всі судові розпорядники Київського районного суду м. Одеси пройшли підготовку за програмою для судових розпорядників місцевих та апеляційних загальних судів у Національній школі суддів України, що свідчить про їх компетентність і професіоналізм.

Згідно даних за 2010 рік, судовими розпорядниками було виконано 1255 заявок на проведення судових засідань, при цьому було припинено 8 правопорушень. Станом на 1 грудня 2011 року судовими розпорядниками було виконано 1352 заявки на проведення судових засідань, та припинено 27 правопорушень.

 

      Вже зараз є очевидним, що робота служби позитивно впливає на роботу усього суду. Служба співпрацює з СБСМ «Грифон», конвойною ротою, з дільничними інспекторами міліції для забезпечення безпеки працівників та відвідувачів суду. Судові розпорядники не тільки досконало виконують покладені на них службові обов’язки, запобігаючи порушенням громадського порядку, а й виконують додаткові завдання, покладені на них керівництвом суду.