flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді відвідали ЄСПЛ та взяли участь у засіданні CEPEJ

08 грудня 2021, 13:46

Сьогодні, 8 грудня, голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, суддя Оксана Куриленко, завідуюча кафедрою цивільного процесу НУ «ОЮА» Неллі Голубєва та адвокати Олена Дришлюк і Ілля Бут здійснили робочо-ознайомчий візит до Європейського суду з прав людини (м.Страсбург) та долучились до 37-го пленарного засідання Європейської комісії з питань ефективності правосуддя Ради Європи (CEPEJ).

Візит розпочався із ознайомленням з залами судових засідань та детальної розповіді про етапи проходження заяв, які надходять до ЄСПЛ: з моменту подання скарги, порядку розгляду питання щодо прийнятності скарги, передачі скарги до комітету чи палати, а потім – безпосереднього розгляду скарги.

В ЄСПЛ діє спеціальний відділ, який узагальнює практику з конкретних питань. Українське представництво є одним з найбільших в ЄСПЛ: тут працюють 10 юристів, 4 юриста працюють над міжнародним спором Україна проти Росії під керівництвом судді з Туреччини. Кількість співробітників апарату ЄСПЛ дорівнює 620, не рахуючи суддів.

Джерело: Пресслужба Київського районного суду м. Одеси.