flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України разом з ПРООН розробила та переходить до відкритого тестування мобільного додатку електронного суду «єСуд»

28 серпня 2021, 08:52

У період з лютого до липня 2021 року Державна судова адміністрація України за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні, що надавалася у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, реалізувала проєкт зі створення мобільного застосунку «єСуд». Зроблено це з метою оптимізації функціонування підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

За дорученням ДСА України співпрацю з ПРООН здійснювало державне підприємство «ЦСС». Його спеціалісти розробили мобільний API, за допомогою якого мобільний застосунок отримує доступ до даних електронного кабінету користувача.

Нині після проведення всебічного закритого тестування, мобільний застосунок доступний для вільного завантаження у GooglePlay та AppleStore.

«Ми робимо, зокрема з залученням іноземних партнерів, все можливе, щоб учасники судових процесів та інші користувачі мали у максимально зручний та комфортний спосіб спілкуватися з судовими установами. Наша мета – забезпечити громадянам вільний, зручний та оперативний доступ до правосуддя», –  наголосив т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков.

Він додав, що у реалізації ініціативи Президента України «Суд у смартфоні» це лише перший крок, який вдалося впровадити в стислі терміни та в ситуації критичного недофінансування судової системи.

Застосунок «єСуд» дозволяє:

- отримувати пуш-повідомлення про надходження до кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;

- переглядати справи, провадження, процесуальні документи, що надіслані судом до кабінету;

- переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив в своєму кабінеті;

- переглядати довіреності та ордери, що знаходяться в кабінеті користувача,

- анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

Виконувач обов’язків директора ДП «ЦСС» Андрій Слюсаренко закликав користувачів активніше приєднуватися до відкритого тестування застосунку «єСуд» і наголосив на важливості зворотної інформації, яка допоможе вдосконалити роботу додатку.

Він запропонував надсилати пропозиції та побажання щодо поліпшення інтерфейсу, розширення функціоналу або інформацію про виявлені технічні проблеми на електрону адресу: inbox@ccs.court.gov.ua або звертатися за телефоном технічної підтримки: (044) 492-70-10.

Додаткова інформація:

Для Android – користувачів: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.floor12apps.ecourt&gl=UA

Для iOS – користувачів: https://apps.apple.com/ua/app/%D1%94%D1%81%D1%83%D0%B4/id1578245779?l=uk

Довідково: Розробка застосунку здійснювалася Floor 12 Apps у партнерстві з Державної судовою адміністрацією України та ДП «Центр судових сервісів» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Пресслужба ДСА України