flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РІШЕННЯ РАДИ СУДДІВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21 січня 2009, 15:33

РІШЕННЯ 

РАДИ СУДДІВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

21січня 2009року   м.Одеса                 №  1

 

Заслухавши, розглянувши та обговоривши інформації в.о. начальника територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області Глущенко В.М., подання голови суду, інформації та пропозиції голови апеляційного суду Одеської області, члена Ради суддів Одеської області, члена Ради суддів України Луняченка А.В., голови Ради суддів Одеської області Граніна В.Л., згідно зі ст. 111 Закону України „Про судоустрій України” Рада суддів Одеської області

 

 

ВИРІШИЛА:

 

1)

1.1. Рекомендувати для призначення на посаду заступника голови Ананьївського районного суду Одеської області  Дороша Валерія Васильовича.

1.2. Рекомендувати для призначення на посаду заступника голови – голови судової палати у цивільних справах апеляційного суду Одеської області Колеснікова Григорія Яковлевича.

 

2)

2.1. Інформацію в.о. начальника територіального управління державної судової адміністрації в Одеській  області  Глущенко В.М. прийняти до відома.

2.2. Погодити Список осіб, зарахованих до кадрового резерву для державної служби на 2009 рік на посаду начальника територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області.

 

3)

3.1. Інформацію голови Ради суддів Одеської області Граніна В.Л. «Аналіз роботи по розгляду звернень, які надійшли до Ради суддів Одеської області  у 2008 році» прийняти до відома.

3.2. Рекомендувати головам місцевих загальних судів Одеської області провести наради з суддями та працівниками апарату судів з метою усунення  недоліків по несвоєчасному наданню копій процесуальних документів, неякісної роботи, та неетичної поведінки працівників апарату судів та не допускати  цих недоліків в подальшому.

4) Інформацію в.о. начальника територіального управління державної судової адміністрації в Одеській  області  Глущенко В.М. «Якість здачі місцевими судами Одеської області звітів за 2008 рік» прийняти до відома.

Головам місцевих загальних судів Одеської області звернути увагу суддів  щодо необхідності постійно здійснювати контроль за своєчасністю виготовлення протоколів судових засідань та здачею справ до канцелярії. 

 

5) Інформацію в.о. начальника територіального управління державної судової адміністрації в Одеській  області  Глущенко В.М.  щодо стану забезпечення суддів житлом прийняти до відома.

Затвердити Список суддів, які потребують поліпшення житлових умов станом на 01.01.2009 року.

Виключити з Контрольного списку суддів районних, міських, міськрайонних судів Одеської області , які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку Ботвінцева Анатолія Миколайовича у зв’язку зі звільненням його з посади відповідно до Указу Президента України від 11.03.2008 року № 205.

Залишити Дазіденко Василя Семеновича, як суддю у відставці, у Контрольному списку суддів районних, міських, міськрайонних судів Одеської області, які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку.

 

6) Звернутися до Верховної Ради України щодо недопустимості прийняття Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (реєстр. № 0916 та № 0917), у зв’язку з тим, що він, містить ряд положень, які не узгоджуються з Конституцією України, міжнародними стандартами, рішеннями Конституційного Суду України, Концепцією вдосконалення судівництва для утвердження справедливого суду в Україні відповідно до європейських стандартів.

Звернутися до Верховної Ради України з проханням запросити на парламентські слухання на тему:  "Про  стан правосуддя в Україні" 18  березня  2009 року від суддів Одеської області членів Ради суддів Одеської області, членів Ради суддів України – голову апеляційного суду Одеської області Луняченка Анатолія Васильовича та голову Малиновського районного суду м. Одеси Лічмана Леоніда Григоровича.

Надати можливість для виступу на парламентських слуханнях щодо вказаного питання члену Ради суддів Одеської області, члену Ради суддів України – голові апеляційного суду Одеської області Луняченко Анатолію Васильовичу або члену Ради суддів Одеської області, члену Ради суддів України – голові Малиновського районного суду м. Одеси Лічману Леоніду Григоровичу.

Витяг з даного рішення направити для відома Раді суддів України.

7) Копію даного рішення направити для відома та виконання до територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області, до апеляційного суду Одеської області, місцевим судам Одеської області.

Витяги з даного рішення з відповідних питань направити для відома та виконання зацікавленим особам.

 

 

Головуючий                                                                     В.Л. Гранін