flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Небезпечна знахідка.

22 вересня 2017, 11:35

На початку квітня 2017 року у м.Татарбунари у вечірній час гр. М перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на березі річки Фонтанка, на гілці одного з дерев знайшов прозорий пакет із вмістом подрібненої речовини рослинного походження. Як виявилось пізніше, знахідка була небезпечним наркотичним засобом під назвою «канабіс».

Допитливість та сп’янілий стан змусили хлопця забрати пакетик до кишені своєї куртки та віднести додому.

Через деякий час підозрілий пакет був виявлений та вилучений матір’ю гр. М., яка добровільно видала його працівникам поліції.

Гр. М. у судовому засіданні повністю визнав себе винуватим, і детально розповів про обставини заподіяного.

    Дії гр. М. були кваліфіковані судом за ч.1 ст.309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.), оскільки він незаконно придбав та зберігав наркотичний засіб без мети збуту.                                                                                     

Вироком Татарбунарського районного суду від 14 вересня 2017 року гр.М. було визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.309 КК України та призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік та 6 місяців. Суд, враховуючи, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочину застосував ст.75 КК України та звільнив його від відбування призначеного покарання з випробування строком на 1 рік.

Вирок суду не набрав чинності, сторони мають право його оскаржити протягом 30 днів з моменту його проголошення.