flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років позбавлення волі із конфіскацією майна за вчинення розбійних нападів

27 травня 2016, 14:52

Малиновський районний суд м. Одеси призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 9 років із конфіскацією майна чоловіку, який вчинив розбійні напади у відношенні двох жінок з метою заволодіння їх майном.

Так, серед білого дня, обвинувачений з метою заволодіння чужим майном наніс удар по голові потерпілій, від якого вона впала на землю та втратила свідомість. В результаті злочинних дій обвинуваченого, потерпіла отримала струс мозку, синці та садна обличчя, що відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень. Після цього, обвинувачений відкрито заволодів ювелірними виробами та мобільним телефоном на загальну суму 17 100 гривень. Обвинувачений з місця злочину зник та розпорядився майном потерпілої на власний розсуд.

Крім того, через місяць, знаходячись у парадній багатоквартирного житлового будинку, обвинувачений повторно вчинив розбійний напад, чим спричинив потерпілій тілесні ушкодження середньої тяжкості. Після того, як потерпіла знепритомніла від удару по голові, обвинувачений заволодів її майном.

В судовому засіданні, обвинувачений свою вину не визнав, однак його вина повністю доказана та підтверджується зібраними по справі доказами.

Також, суд частково задовольнив цивільні позови потерпілих та стягнув на їх користь матеріальну шкоду у розмірі 17 100 гривень та 3 486 гривень, а також моральну шкоду у розмірі 30 000 гривень та 20 000 гривень відповідно.

 

 

 

 

 

Керівник апарату                                             В.А. Савенко