flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський райсуд засудив подружжя, які організували незаконний наркобізнес

17 травня 2016, 10:15

         Громадянин К, зі своєю дружиною громадянкою В, з 2014 року займались незаконним збутом наркотичних засобів. Як з’ясувалося, підозрювані заздалегідь подбали про заходи конспірації. Зокрема, у телефонних розмовах вони не використовували назви наркотику, а також пов’язаних з його збутом операцій.

Подружжя припинило свою злочинну діяльність після затримання їх працівниками міліції.

На досудовому слідстві підозрюваним був обраний запобіжний захід – тримання під вартою. Кримінальне провадження за підозрою у вчиненні подружжям вищезгаданих кримінальних правопорушень розглянуто.

Вироком суду від 12.05.2016 обох обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

            Суд, оцінивши всі докази, визнав громадянина К, винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 та ч.3 ст..307 КК України, та призначив йому покарання: у вигляді дев’яти років шести місяців позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, громадянку В визнав винною у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 та ч.3 ст..307 КК України, та призначив їй покарання  із застосуванням ст..69 КК України у вигляді шести років шести місяців позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна.