flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Малиновський районний суд м. Одеси призначив покарання з випробовуванням строком на 1 рік за нанесення легких тілесних ушкоджень інспектору патрульної поліції

21 квітня 2016, 10:57

       Молодий чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння будучи затриманим та знаходячись у службовому автомобілі патрульної поліції, який на той час рухався по м. Одесі, спричинив легкі тілесні ушкодження працівнику правоохоронного органу під час виконання останнім своїх службових обов’язків.

       У судовому засіданні потерпілий показав, що під час чергування їх екіпаж було направлено за викликом в зв’язку з тим, що особа в стані алкогольного сп’яніння намагається пошкодити державні номерні знаки на автівках.  Прибувши на місце, вони затримали вказаного громадянина, який погрожував їм та лаявся. Застосувавши до нього спецзасоби вони помістили чоловіка до автомобіля. Під час руху автомобіля в м. Одесі затриманий завдав ногою удар потерпілому по щелепі. 

У судовому засіданні  обвинувачений свою провину визнав повністю,  попросив вибачення у потерпілого та каявся у скоєному.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ч.2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу, легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Суд враховуючи обставини, що пом’якшують покарання (щире каяття та  публічне вибачення перед потерпілим), а також обставини, що обтяжують покарання (вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння), вважає можливим звільнити обвинуваченого від відбування покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки та призначити покарання з випробовуванням на 1 рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов’язки:

·         не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції;

·         повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання.

 

 

Керівник апарату                                                                          В.А. Савенко