flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом встановлено факт смерті на тимчасово окупованій території України

06 квітня 2016, 14:09

       До Малиновського районного суду м. Одеси звернулася із заявою жінка про встановлення факту, що має юридичне значення, посилаючись на те, що 09 березня 2016 року перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області померла її мати. На підтвердження смерті матері, їй Центром первинної медико-санітарної допомоги Тельманівського району «ДНР» було видане на бланку, який використовується на тимчасово окупованій території Донецької області - медичне свідоцтво про смерть від 11 березня 2016 року.

      Звернувшись за місцем свого тимчасового проживання, а саме до відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Одеського міського управління юстиції із заявою про державну реєстрацію смерті матері, вона отримала відмову, оскільки медичне свідоцтво про смерть видане недійсним органом та не відповідає встановленій законом формі.

       Посилаючись на вказані обставини, заявник просила суд встановити факт смерті своєї матері, яка померла 09 березня 2016 року на тимчасово окупованій території України – в селі Кузнецово-Михайлівка, Тельманівського району Донецької області, що відповідно до постанови Верховної ради України від 17.03.2015 р. №254-VІІІ «Про визнання окремих районів міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями», з 17 березня 2015 року та на сьогодні є тимчасово окупованою територією.

       Суд, дослідивши матеріали справи, проаналізувавши і оцінивши надані докази в їх  сукупності вважає, що заява про встановлення факту смерті підлягає  задоволенню.

       Суд, дослідивши матеріали справи, проаналізувавши і оцінивши надані докази в їх  сукупності вважає, що заява про встановлення факту смерті підлягає  задоволенню.

       Вказане рішення є підставою для Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Одесі Одеського міського управління юстиції державної реєстрації смерті матері заявника на тимчасово окупованій території України та видачі свідоцтва про смерть.

 

 

 

Керівник апарату                                      В.А. Савенко