flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами

19 серпня 2015, 16:02

Покупка зброї в Інтернеті, а в подальшому її зберігання без передбаченого законодавством дозволу, коштувала одного року випробувального терміну та виконання покладених судом обов’язків.

Так, знайшовши оголошення про продаж пістолету, який є короткоствольною вогнепальною зброєю, обвинувачений вирішив її придбати у  невідомої особи за 5 000 гривень.

Зброю було знайдено під час зупинки автомобіля, яким керував  обвинувачений. В ході проведення огляду, під водійським сидінням було виявлено та вилучено самозарядний пістолет та 15 патронів.

Суд кваліфікує дії обвинуваченого за ст. 263 ч. 1 КК України – придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Малиновський районний суд визнав винним у зазначеному кримінальному правопорушенні та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, але на підставі с. 75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання, встановивши випробувальний термін строком на 1 рік та зобов’язав не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу  кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти  кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання або роботи; періодично з'являтися для реєстрації в  кримінально-виконавчу інспекцію.