flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позбавлення волі за незаконне заволодіння автомобілем

06 серпня 2015, 14:41

12 лютого 2014 року, обвинувачений знаходячись за місцем мешкання потерпілого, з метою придбання алкогольних напоїв, одягнув куртку потерпілого, в кишені якої знаходились ключі від автомобіля моделі «ВАЗ 2101» 1978 року випуску. Скориставшись тим, що потерпілий спочиває, обвинувачений вирішив викрасти авто. Сівши в автомобіль, обвинувачений направився в сторону центру м. Одеси. На перехресті вул. Торгової та вул. Княжеської, його зупинили працівники СРГЗ ГУМВС України в Одеській області, яким обвинувачений дав свідчення про те, що даним авто він заволодів незаконно, чим завдав потерпілому матеріальну шкоду у розмірі 5 000 гривень.

Допитаний у судовому засіданні Малиновського районного суду м. Одеси обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні  визнав в повному обсязі, та показав, що він дійсно скоїв вищевказаний злочин. В теперішній час, він у скоєному кримінальному правопорушенні розкаюється, просить суд суворо його не наказувати.

Суд кваліфікує дії обвинуваченого за ст. 289 ч.1 КК України, за кваліфікуючими ознаками: незаконне заволодіння транспортного засобу та призначає покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі.

У зв’язку з тим, що обвинувачений раніше судимий, а саме 05.11.2014 року  Біляївським районним судом Одеської області за розбій до 3-х років позбавлення волі та у відповідності зі ст. 70 ч. 4 КК України (призначення покарання за сукупністю злочинів), суд остаточно призначає покарання у вигляді 3-х років та 1 місяця позбавлення волі. 

 

 

 

 

Керівника апарату                                                         В.А. Савенко

 

Вик.: Ляховченко М.І., тел. 721 63-36