flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітній правопорушник не скористався своїм шансом та потрапив за грати.

27 липня 2015, 11:21

        2 липня 2015 року Татарбунарський районний суд Одеської області розглянув кримінальне провадження по обвинуваченню неповнолітнього за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України.

        08 березня 2015 року, приблизно о 01 годині, неповнолітній обвинувачений з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, через незачинені ворота проник до господарського двору будинку по вул. Свердлова в с. Приморське Татарбунарського району Одеської області, де з підсобного приміщення повторно викотив у провулок мотоцикл марки «Мінськ», модель 311212, з робочим об’ємом двигуна 123,7 cм.3, який, згідно висновку експерта являється транспортним засобом, де завів його і попрямував до с. Лиман Татарбунарського району на вул. Суворова.

     Обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення і детально розповів про обставини заподіяного.   При призначенні покарання суд взяв до уваги характер та ступінь тяжкості скоєного обвинуваченим, дані про його особу та всі обставини справи. Неповнолітній  щиро розкаявся у скоєному, активно сприяв розкриттю злочину, позитивно характеризується за місцем навчання, повністю відшкодував шкоду потерпілому, скоїв кримінальне правопорушення, будучи неповнолітнім.

          Призначаючи покарання неповнолітньому обвинуваченому, суд врахував обставини кримінального провадження, ступінь тяжкості кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, думку потерпілого, який не наполягав на призначенні суворої міри покарання обвинуваченому, а також те, що кримінальне правопорушення скоєне ним у період іспитового строку. Неповнолітній обвинувачений у 2014 році був засуджений Татарбунарським районним судом Одеської області за ст.ст.185 ч.3, 289 ч.2, 70 КК України до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. В силу ст.75, 104 КК України до нього був застосований випробувальний  термін 1 рік 6 місяців.

        Приймаючи до уваги вищевказані обставини та відповідно  до вимог ст.71 КК України суд до призначеного покарання за даним вироком частково приєднав покарання за попереднім вироком від 03.09.2014 року.

         Неповнолітнього обвинуваченого суд визнав  винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.289  КК України. Враховуючи, що повторне звільнення від відбування покарання неможливе, суд призначив йому реальну міру покарання у вигляді 5 (п’яти) років позбавлення волі без конфіскації майна.