flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злісного порушника режиму утримання у виправній колонії притягнуто до кримінальної відповідальності

16 липня 2015, 15:11

 

Хлопець, який був засуджений Баришівським районним судом Київської області за розбій до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, прибув для відбуття покарання до кінцевого терміну у Південну виправну  колонію управління ДПтСУ в Одеській області № 51.

В свою чергу, він був ознайомлений із режимом утримання та з правами та обов’язками ув’язненого. У зв’язку з небажанням працювати на виробництві до праці не залучався, систематично порушував режим утримання, за що неодноразово був підданий накладенню стягнень з боку адміністрації виправної колонії. Засуджений має діючих 75 стягнень, 70 з яких є злісним порушенням режиму утримання, з яких 25 накладено в поточному році. Також засуджений поміщувався в дисциплінарний ізолятор та переводився до приміщення камерного типу установи на протязі року, але належним висновків для себе із проведеної з ним профілактичної роботи не робить та вперто не бажає ставати на шлях виправлення. Засуджений є суспільно небезпечною особою та негативно впливає на поведінку інших засуджених.

За систематичне порушення режиму утримання в подальшому був переведений до ДПК (дільниця посиленого контролю). Перебуваючи в ДПК, засуджений продовжував чинити злісну непокору вимогам адміністрації установи.

Згідно графіку чергувань, засуджений повинен брати участь у виконанні прибирання приміщень місць позбавлення волі. Засуджений був забезпечений усім необхідним для виконання своїх обов’язків, протипоказань по здоров’ю не мав, але не бажав виконувати законні вимоги представника адміністрації, мотивуючи це своїм особистим переконанням та не бажанням взагалі підкорюватись будь-яким вимогам адміністрації. Засуджений відкрито і неодноразово відмовлявся виконати цю вимогу (приступити до прибирання), в тому числі в демонстративній, зухвалій формі, в присутності інших працівників чергового наряду, при цьому поводив себе не тактовно та грубо. В результаті, керівником колонії було винесено одну постанову про накладення дисциплінарного стягнення у вигляді суворої догани та дві у вигляді догани. Таким чином, засуджений порушив вимоги  кримінально-виконавчого кодексу України та скоїв інші правопорушення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою визнав в повному обсязі, у скоєному розкаюється.

Малиновський районний суд м. Одеси визнав хлопця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 391 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 1 рік. Згідно зі ст.71 КК України, суд до призначеного покарання частково приєднав не відбуте покарання та остаточно призначив йому покарання за сукупністю вироків у вигляді 7 років 3 місяців 10 діб позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

 В.о. керівника апарату                                                            Т.П. Мрачко