flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення правил дорожнього руху водія притягнуто до кримінальної відповідальності

09 липня 2015, 11:40

Наприкінці січня 2015 року, чоловік керуючи технічно справним автомобілем та знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, виконуючи поворот ліворуч в напрямку вулиці Гайдара, допустив наїзд на пішохода, який стояв на тротуарі, після чого зіткнувся з автомобілем, який стояв перед перехрестям на забороняючий сигнал світлофора. В результаті ДТП, пішохід отримав значні ушкодження лівої ноги, які, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

В судовому засіданні, обвинувачений свою вину визнав в повному обсязі та щиро розкаюється у скоєному кримінальному правопорушенні.

Малиновський районний суд м. Одеси визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч.1 КК України та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 3400 гривень на користь держави, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік.

Заявлений цивільний позов потерпілим про стягнення моральної шкоди на суму 50 000 гривень, суд задовольнив в повному обсязі. А також зобов’язав стягнути з обвинуваченого на користь потерпілого матеріальний збиток у сумі 1291 гривню 47 копійок.