flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконний вилов риби.

06 липня 2015, 12:18

Суд стягнув шкоду з порушників за незаконний вилов риби.

                 

         Як встановлено судом, гр. Ч. та П., з метою зайняття незаконним рибним промислом, знаходячись на рибогосподарському водоймищі – озері «Сасик» в районі с. Борисівка Татарбунарського району, здійснювали незаконний вилов риби забороненим знаряддям для любительського риболовства – сіткою. При цьому відповідачами було виловлено рибу цінних порід на загальну суму 12 750 грн. Вироком Татарбунарського районного суду гр. Ч. та П. було визнано винними у скоєнні вищезазначеного кримінального правопорушення і призначено кожному із них покарання у вигляді штрафу у розмірі 1 700 грн.

         Зважаючи на те, що шкода, завдана відповідачами незаконним виловом риби, судом не стягнута та до теперішнього часу добровільно не відшкодована, Вилковський тервідділ Західно-Чорноморського басейнового управління охорони, використання та відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства звернувся до суду з позовом про стягнення вищевказаної шкоди.

         Заочним рішенням Татарбунарського районного суду з гр. Ч та П. стягнуто солідарно суму шкоди, заподіяну рибному господарству України, у сумі 12 750 грн.