flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Любашівський районний суд Одеської області покарав громадянина за вчинення криминальних правопорушень

02 квітня 2015, 11:24

      30 березня 2015 року, Любашівським районним судом Одеської області було винесено обвинувальний вирок по кримінальному провадженню за обвинуваченням громадянина К. в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309, ч.1 ст. 317, 395 КК України. 

      Суть обвинувачення: 19.06.2014 року під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання гр. К., працівниками міліції було виявлено та вилучено: два медичні шприци, у яких знаходилась речовина у рідкому стані, коричневого кольору, з різким запахом ацетильованого опію, загальною кількістю 4 мл., три використані медичні шприци із залишками невідомої речовини на стінках, 5 медичних голок, речовину рослинного походження  коричневого кольору, в подрібненому та мокрому стані  ззовні схожа на частки рослин маку, 14 корнів рослин ззовні схожих на корні рослин маку, пляшку соди із надписом «Пищевая» наполовину наповнену, 3 пляшки розчиннику із надписом «647», півтора та двох літрові пляшки наполовину заповнені рідиною коричневого кольору, пляшку оцету ємкістю 1 літр наполовину наповнена, склянку ємкістю 500 мл. із надписом  «Септол» наполовину заповнену, склянка ємкістю 100 мл. із надписом  «Аміак розчину 10%» наповнена на 1/10, металеві ножиці, металева миска в якій знаходиться ганчірка із різким запахом розчиннику, дві ватки-тампони та пластикова лійка, електрична плитка білого кольору виробництва СССР, металевий бідончик  ємкістю 2 л. на дні якого знаходиться речовина рослинного походження коричневого кольору в загущеному стані, поліетиленову пляшку ємкістю 2.5 л. від пива із надписом «Львівське» в якій відсутня верхня частина, в дану пляшку була вставлена ще одна пляшка ємкістю 1.5 л. в якій було відсутнє дно та на горличці якої  із внутрішньої сторони на стінках  знаходиться речовина рослинного походження у вигляді нагару коричневого кольору, один кущ ззовні схожий на рослини коноплі який  ріс у вазоні для квітів та мав ознаки окультурення, скляну банку ємкістю 1.5 л. в якій знаходиться речовина чорного кольору в згущеному стані.

       Під час проведення досудового розслідування встановлено що, 19.06.2014 року приблизно в 15:00 годин  К., маючи умисел на незаконне виготовлення та зберігання  наркотичних засобів, вирішив приготувати за місцем свого мешкання із 14 (чотирнадцяти) рослин маку наркотичний засіб обіг якого заборонений, опій ацетильований. Приготувавши вище вказаний наркотичний засіб К., набрав його до двох медичних шприців та заніс до свого домоволодіння де залишив в шафі для зберігання з метою подальшого вживання наркотичного засобу шляхом його ін’єкції, без мети збуту. Згідно висновку експертизи надана на експертизу рідина, об’ємом 2,4 мл, 1,3 мл, яка знаходилась в двох полімерних шприцах, згідно постанови про призначення експертизи вилучена під час проведення санкціонованого обшуку та яка знаходиться в пакеті, містить особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений – опій ацетильований. Маса опію ацетильованого по сухому залишку становить 0,324 г, 0,169 г.

       Продовжуючи свою злочину діяльність маючи умисел на надання приміщення для вживання наркотичного засобу К.,  набрав вище вказаний наркотичний засіб опій ацетильований  ще до трьох медичних шприців. Після чого наркотичний засіб опій ацетильований із одного медичного шприцу вжив самостійно шляхом його ін’єкції, а також дозволив вжити наркотичний засіб опій ацетильований, який знаходився у двох медичних шприцах своїм знайомим  Ж., та Ш., які в подальшому за місцем мешкання  К., а саме в приміщені літньої кухні вжили вище вказаний наркотичний засіб шляхом його ін’єкції та залишили вище вказані шприци в даному приміщені.  Згідно  висновку експертизи  сліди речовини в двох наданих на експертизу  шприцах містять особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений  - концентрат з макової соломи. Маса концентрату з макової соломи по сухому залишку становить 0,001 і 0,002г.

       В подальшому К.,  перебуваючи під адміністративним наглядом терміном 24 місяці,  відповідно до постанови  Малиновського районного суду м. Одеса, згідно якого йому встановлено  наступні обмеження: постійно знаходитись дома щоденно з 22:00 по 05:00 годин ранку наступного дня,  за адресою встановленою для постійного проживання, заборонено виїзд із населеного пункту  за місцем постійного проживання без дозволу керівництва територіального РВ ГУ МВС України, зобовязано явкою для реєстрації в територіальний РВ ГУМВС України, за місцем постійного проживання чотири рази на місяць, згідно вказівкам керівництва та являтись за викликом міліції в вказаний час для вияснення питань пов’язаних з виконанням правил адміністративного надзору. Однак 10.07.2014, 17.07.2014, 24.07.2014, 31.07.2014 року К., на чергову реєстрацію до РВ  не з’явився без поважних причин, що підтверджується реєстраційним листом обліку осіб які перебувають під адміністративним наглядом в РВ та з метою ухилення від адміністративного нагляду самовільно залишив місце проживання, без попередження та відповідного дозволу органів внутрішніх справ.

       Дії гр.. К.  кваліфіковані за ч. 1 ст. 309  КК України як  незаконне виготовлення  та зберігання наркотичних засобів,  без мети збуту , за ч. 1 ст. 317 КК України, за ознакою надання приміщення для незаконного вживання  наркотичних засобів, а також за  ст. 395 КК України за ознакою порушення правил адміністративного нагляду,  самовільне залишення особою місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду

Обвинувачений К. визнав свою вину у вчинених ним кримінальних правопорушень та суд призначив йому покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у вигляді 3 роки позбавлення волі. Запобіжний захід відносно К. у виді тримання під вартою залишено  без змін.